Entrada dunha expresión usando formato de libro de texto natural (só E Mat/S Mat ou E Mat/S Decimal)

As expresións que inclúen fraccións e/ou funcións especiais como √  poden inserirse en formato de libro de texto natural usando modelos que aparecen cando se premen determinadas teclas, ou cando insire determinadas funcións do menú CATALOG.

Exemplo: 3 12 + 5 32

1. Prema ().

Isto insire un modelo de número mixto.

2. Insira valores nas áreas de enteiro, numerador e denominador do modelo.

• 312

3. Faga o mesmo para inserir o resto da expresión.

• ()532

Nota

Cando o cursor de entrada está situado dentro da área de entrada dun modelo (números mixtos), se preme vai á posición inmediatamente seguinte (á dereita de) do modelo, mentres que se preme vai á posición inmediatamente antes (á esquerda de).

Sempre pode saber a situación actual do cursor dentro dun modelo porque a área encadrada en branco ou os caracteres onde se sitúan serán negro escuro. O resto da expresión de cálculo será gris escuro.

Operacións de desfacer

Para desfacer a última operación de tecla, prema , seleccione [Desfacer] e, deseguido, prema .

Para refacer unha operación dunha tecla que acaba de desfacer, prema , seleccione [Desfacer] e, deseguido, prema de novo.

Uso de valores e expresións como argumentos

Exemplo: para inserir 1 + 76 e logo cambialo a 1 +

• 176(INS)

Se preme (INS) no exemplo anterior, 76 será o argumento da entrada de función da seguinte operación de tecla (√ ).