Notación de enxeñería

Pode converter a parte de expoñente dun valor de resultado de cálculo amosado a unha potencia de dez que sexa múltiple de 3 e amosa o resultado.

Exemplo: transforma o valor 1234 en notación de enxeñería, e cambia a marca decimal á dereita e logo á esquerda.

1. Insira 1234 e logo prema .

2. Realice a seguinte operación para inserir o Modo de conversión ENG.

• – [Notación ENG]

Se se entra no Modo de conversión ENG o resultado convértese de cálculo en notación de enxeñería e fai que apareza á dereita.

No Modo de conversión ENG, pode usar e para cambiar o punto decimal da mantisa.

3. Para saír do Modo de conversión ENG, prema .

Isto fai que saia do Modo de conversión ENG e que desapareza da pantalla.

Tamén pode saír do Modo de conversión ENG premendo ou .

Nota

Os cálculos normais non son posibles cando se está en Modo de conversión ENG. Para comezar un novo cálculo, saia do Modo de conversión ENG.