Conversión sesaxesimal (cálculos de graos, minutos e segundos)

Pode converter un resultado de cálculo de valor decimal nun valor sesaxesimal.

Conversión dun resultado de cálculo de valor decimal nun valor sesaxesimal

Exemplo: 1,25 = 1°15’0”

• 125
  • – [Sesaxesimal]

Entrada e cálculo cun valor sesaxesimal

Ademais de converter o valor amosado a un valor sesaxesimal, tamén pode inserir valores sesaxesimais e usalos nos cálculos.

A seguinte sintaxe é para inserir un valor sesaxesimal:

{graos} () {minutos} () {segundos} ()

Teña en conta que sempre debe inserir algo para os graos e minutos, aínda que sexa cero.

Exemplo: para realizar o cálculo 2°20’30” + 9’30”. Logo, converta o resultado do cálculo a un valor decimal.

• (Converter a valor decimal).
    – [Decimal]
  • (Volver á pantalla sesaxesimal).
    – [Sesaxesimal]