Unidade ángulo, Coordenada cartesiana/polar, Sesaxesimal

Esta sección explica os comandos, as funcións e os símbolos que pode inserir despois de realizar a operación: – [Áng/Coord/Sesax].

Graos, Radiáns, Gradientes

Estas funcións especifican a unidade do ángulo.

° especifica grao, r radián e g gradiente.

Pode inserir cada función usando os seguintes elementos do menú.
– [Áng/Coord/Sesax] > [Graos]
– [Áng/Coord/Sesax] > [Radiáns]
– [Áng/Coord/Sesax] > [Gradientes]

Exemplo: π/2 radiáns = 90 ° (Unidade Ángulo: Grao (D))

• (π)2
    – [Áng/Coord/Sesax] > [Radiáns]

Cart a Polar, Polar a Cart

“Pol(” converte as coordenadas cartesianas en coordenadas polares, mentres que “Rec(” converte as coordenadas polares en cartesianas.

Especifique a Unidade Ángulo no menú CONFIG antes de realizar os cálculos.

O resultado do cálculo para r e θ e para x e y almacénase cada un con respecto ás variables x e y.

O resultado do cálculo θ aparece no rango de -180° < θ ≤ 180°.

Nota

Pol( e Rec( pódense empregar na pantalla de cálculo das seguintes aplicacións da calculadora.
Calcular*, Estatística

* Cando non está activado Verificar (Verificar OFF).

Exemplo 1: Para converter coordenadas cartesianas (√2, √2) en polares (Entrada/Saída: E Mat/S Mat, Unidade Ángulo: Grao (D))

• – [Áng/Coord/Sesax] > [Cart a Polar]
    2(,)2

Exemplo 2: Para converter coordenadas polares (√2, 45°) en cartesianas (Entrada/Saída: E Mat/S Mat, Unidade Ángulo: Grao (D))

• – [Áng/Coord/Sesax] > [Polar a Cart]
    2(,) 45

Graos, minutos, segundos

Pode usar as teclas ou os seguintes elementos do menú para inserir o símbolo sesaxesimal ().
()
– [Áng/Coord/Sesax] > [Graos Min Seg]
Para máis información, consulte “Conversión sesaxesimal (cálculos de graos, minutos e segundos)”.