Probabilidade

Esta sección explica os comandos e as funcións que pode inserir despois de realizar a operación: – [Probabilidade].

%

Inserir o valor seguido do comando % fai que o valor de entrada se converta nunha porcentaxe.

Exemplo 1: 150 × 20 % = 30

• 15020
    – [Probabilidade] > [%]

Exemplo 2: Calcule que porcentaxe de 880 é 660. (75 %)

• 660880
    – [Probabilidade] > [%]

Exemplo 3: Desconto de 3500 nun 25 %. (2625)

• 3500350025
    – [Probabilidade] > [%]

Factorial(!)

Esta función obtén os factoriais dun valor que é cero ou un enteiro positivo.

Exemplo: (5 + 3)! = 40320

• 53
    – [Probabilidade] > [Factorial(!)]

Permutación(P), Combinación(C)

Funcións de permutación (nPr) e combinación (nCr).

Exemplo: para determinar o número de permutacións e combinacións posibles cando se seleccionan catro persoas dun grupo de 10.

Permutacións:

• 10
    – [Probabilidade] > [Permutación(P)]
    4

Combinacións:

• 10
    – [Probabilidade] > [Combinación(C)]
    4

Número Aleatorio

Esta función xera un número pseudoaleatorio no rango de 0,000 a 0,999. O resultado aparece como unha fracción cando se selecciona E Mat/S Mat para Entrada/Saída no menú CONFIG.

Exemplo: para obter enteiros aleatorios de tres díxitos

• 1000
    – [Probabilidade] > [Número Aleatorio]
  • (O resultado difire con cada execución.)

Enteiro Aleatorio

Esta función xera un enteiro pseudoaleatorio entre un valor de inicio e de fin especificados.

Exemplo: para xerar enteiros aleatorios no rango de 1 a 6

• – [Probabilidade] > [Enteiro Aleatorio]
  • (O resultado difire con cada execución.)