Análises de funcións

Esta sección explica os comandos e as funcións que pode inserir despois de realizar a operación: – [Análise Func].

Resto

Pode usar a función para obter o cociente e o resto no cálculo dunha división.

Nota

Esta función pode usarse nas pantallas de cálculo das seguintes aplicacións da calculadora.
Calcular, Estatística

Exemplo: para calcular o cociente e o resto de 5 ÷ 2 (cociente = 2, resto = 1)

• 5()*
    2

* Tamén pode usar a seguinte operación para inserir : – [Análise Func] > [Resto].

Nota

Na memoria Ans só se almacena o valor do cociente dun cálculo .

O resultado do cálculo aparece como se indica na pantalla da dereita cando se selecciona E Liña/S Liña ou E Liña/S Decimal para a configuración Entrada/Saída no menú CONFIG.

Casos onde a división con resto se converte en división sen resto

Se existe algunha das condicións seguintes cando se realiza unha operación de división con resto, o cálculo tratarase como unha división normal (sen resto).

Cando o dividendo ou o divisor son un valor moi grande.

Cando o cociente non é un enteiro positivo ou se o resto non é un enteiro positivo ou un valor fraccional positivo.

Simplificación (simplificar fraccións)

Pode usar a función Simp para reducir unha fracción polo seu mínimo común denominador. Tamén pode especificar un denominador para simplificalo.

Nota

Esta función pode usarse soamente se está seleccionado Manual para Simplificar no menú TOOLS da aplicación Calcular.

Exemplo 1: 234678 = 117339

(Entrada/Saída: E Mat/S Mat)

• – Calcular
    – [Simplificar] > [Manual]
    234678
  • indica que a fracción se pode simplificar máis.
  • (Simp)*1

Exemplo 2: Para usar un factor de 3 para simplificar 234678( 234678 = 78226 )

(Entrada/Saída: E Mat/S Mat, Simplificar: Manual)

• 234678
    (Simp)*1
    3*2

*1 Tamén pode usar a seguinte operación para inserir Simp: – [Análise Func] > [Simplificación].

*2 Inserir o comando Simp xusto despois da fracción, como se indica aquí, amosará o resultado do cálculo como unha fracción, independentemente da configuración actual de Entrada/Saída. Ademais, se se preme () no canto de aparecerá o resultado do cálculo como unha fracción.

Logaritmo(logab), Logaritmo(log)

Use (log) ou – [Análise Func] > [Logaritmo(log)] para inserir un logab como log (a, b). Base 10 é a configuración inicial predeterminada se non insire nada para a.

Exemplo 1: log101000 = log 1000 = 3

• (log)1000

Exemplo 2: log216 = 4

• (log)2(,)16

A tecla (ou – [Análise Func] > [Logaritmo(logab)]) tamén pode usarse para a entrada, pero só cando E Mat/S Mat ou E Mat/S Decimal está seleccionado para Entrada/Saída no menú CONFIG. Neste caso debe inserir un valor para a base.

Exemplo 3: log216 = 4

• 216

Logaritmo Natural

Use (ln) ou – [Análise Func] > [Logaritmo Natural] para inserir “ln”.

Exemplo: ln 90 (= loge90) = 4,49980967

• (ln)90