Cálculos de fraccións

Teña en conta que o método de entrada para as fraccións depende da configuración de Entrada/Saída actual no menú CONFIG.

Para inserir 73 (fracción impropia)

(Entrada/Saída: E Mat/S Mat ou E Mat/S Decimal)

73 ou 73 73

(Entrada/Saída: E Liña/S Liña ou E Liña/S Decimal)

73

(a) Numerador, (b) Denominador

Para inserir 2 13 (número mixto)

(Entrada/Saída: E Mat/S Mat ou E Mat/S Decimal)

()213 2 13

(Entrada/Saída: E Liña/S Liña ou E Liña/S Decimal)

213

(a) Numerador, (b) Denominador, (c) Parte enteira

Exemplo: 23 + 1 12 = 136

(Entrada/Saída: E Mat/S Mat)

• 23()112

(Entrada/Saída: E Liña/S Liña)

• 23112

Nota

As fraccións dos resultados de cálculo amósanse logo de seren reducidas aos seus termos máis pequenos cando se selecciona Auto para Simplificar no menú TOOLS na aplicación Calcular.

Para converter un formato de resultado de cálculo a unha fracción impropia ou a un número mixto, prema . Para máis información, consulte “Conversión de fracción impropia e de número mixto”.

Resultados de cálculo do formato de fracción

Un resultado de cálculo cuxo número total de díxitos de números mixtos (incluídos enteiros, numerador, denominador e símbolo de separador ) é maior de 10 non se pode amosar usando o formato de fracción. Neste caso, o resultado do cálculo amósase como valor decimal.

Exemplo 1: 11123456 = 123457123456

(Entrada/Saída: E Liña/S Liña)

• 11123456

Dado que o número total de díxitos do valor 11123456 é 10, o resultado aparece como un valor de fracción.

Exemplo 2: 111234567 (= 12345681234567) = 1,00000081

(Entrada/Saída: E Liña/S Liña)

• 111234567

Dado que o número total de díxitos do valor 111234567 é 11, o resultado aparece como un valor decimal.

Nota

Os números mixtos e os valores decimais nun cálculo mentres estea seleccionada outra cousa que non sexa E Mat/S Mat fará que o resultado apareza como un valor decimal.