Uso de Verificar coa aplicación Calcular

Despois de activar Verificar na aplicación Calcular, pode determinar se unha ecuación ou unha inecuación é verdadeira. “Verdadeiro” aparece na pantalla se a ecuación ou inecuación que insire na calculadora é verdadeira e aparece “Falso” se é falsa.

Operación modelo de Verificar

Active Verificar na aplicación Calcular antes de realizar a seguinte operación. Para información sobre como activar Verificar, consulte “Para activar Verificar”.

Exemplo 1: Para verificar se 4√9 = 12 é verdadeira ou falsa

• 49
    – [Verificar] > [=]*
    12

* Pode seleccionar o símbolo de igualdade ou de inecuación do menú que aparece cando preme e logo seleccionar [Verificar].

Exemplo 2: Para verificar se 0 < ( 89 )2  -  89  é verdadeira ou falsa

• 0 – [Verificar] > [<]
    8989

Expresións verificables

Pode inserir as seguintes expresións para a verificación.

Igualdades e inecuacións que inclúen un operador relacional
4 = √16, 4 ≠ 3, π > 3, 1 + 2 ≤ 5, (3 × 6) < (2 + 6) × 2, etc.

Igualdades e inecuacións que inclúen múltiples operadores relacionais
1 ≤ 1 < 1 + 1, 3 < π < 4, 22 = 2 + 2 = 4, 2 + 3 = 5 ≠ 2 + 5 = 8, etc.

Advertencias sobre a entrada de expresións

Os seguintes tipos de expresións provocan un ERRO Sintaxe e non se poden verificar.

- Unha expresión na cal múltiples operadores relacionais que non están orientados na mesma dirección (Exemplo: 5 ≤ 6 ≥ 4)

- Unha expresión que contén dous dos seguintes operadores en calquera combinación (Exemplo: 4 < 6 ≠ 8)

Determinadas expresións que non se corresponden coas descritas antes tamén poden producir un ERRO Sintaxe e non se poden verificar.

Realizar unha operación de verificación secuencial na parte dereita dunha expresión

Cando aparece o resultado dunha verificación de verdadeiro-falso dunha igualdade ou inecuación que inclúe un operador relacional, seleccionar un operador relacional do menú CATALOG insire o lago dereito da expresión que se vai verificar como a seguinte liña. Esta habilidade pode usarse para realizar unha verificación verdadeiro-falso secuencial dunha igualdade ou inecuación.

Exemplo: realice ditames continuos de verdadeiro-falso de (x + 1)(x + 5) = x2 + x + 5x + 5 e x2 + x + 5x + 5 = x2 + 6x + 5

• 15
    – [Verificar] > [=]
    55
  • – [Verificar] > [=]
  • 65

Nota

O resultado da verificación provocará que 1 se almacene na memoria Ans cando Verdadeiro e 0 cando sexa Falso.

Cando se activa Verificar (Verificar ON), a calculadora realiza unha operación matemática sobre a expresión de entrada e logo amosa Verdadeiro ou Falso baseándose no resultado. Por iso, pode producirse un erro de cálculo ou pode que non sexa posible amosar un resultado correcto matematicamente cando a expresión de cálculo de entrada inclúe un cálculo que se aproxima ao punto singular ou punto de inflexión dunha función ou cando a expresión de entrada contén múltiples operacións de cálculo. Ademais, a solución amosada cando está desactivado Verificar (Verificar OFF) poida que non se considere Verdadeira porque o resultado pode diferir dos datos internos debidos ao redondeo e ao límite sobre os díxitos amosados. Isto tamén se aplica ás aplicacións distintas da de Calcular.