Rexistrar e usar ecuacións de definición para f(x) e g(x)

A súa calculadora inclúe as funcións “f(” e “g(” que pode usar logo de rexistrar ecuacións de definición para elas. Por exemplo, logo de rexistrar f(x) = x2 + 1 como unha ecuación de definición para a función “f(”, pode calcular f(0) = 1 e f(5) = 26.

Se preme aparecerá un menú para rexistrar a ecuación de definición de f(x) ou g(x), e para inserir “f(” ou “g(”.

Nota

As ecuacións de definición de f(x) e g(x) tamén son usadas por f(x) e g(x) na aplicación Táboa. Para máis información sobre a aplicación Táboa, consulte “Crear unha táboa de números”.

Rexistrar unha ecuación de definición

Exemplo 1: Para rexistrar f(x) = x2 + 1

1. Prema , seleccione a icona da aplicación Calcular e, deseguido, prema .

2. Prema e logo seleccione [Definir f(x)].

Isto amosa a pantalla de rexistro de ecuación f(x).

3. Insira x2 + 1.

• 1

4. Prema .

Isto rexistra a expresión que insire e reaparece a pantalla que se amosou antes de que premese no paso 2 deste procedemento.

Nota

Pode rexistrarse unha ecuación de definición desde calquera aplicación da calculadora agás desde Math Box. Porén, dependendo da pantalla amosada pola aplicación da calculadora (por exemplo, se aparece unha pantalla de menú), poida que o menú non apareza cando preme .

Realizar o cálculo asignando un valor á ecuación de definición rexistrada

Exemplo 2: Para asignar o valor x = 3 a f(x), que rexistrou no Exemplo 1

(Continuación desde o Exemplo 1)

1. Prema e logo seleccione [f(x)].

Isto insire “f(”.

2. Asigne un valor de 3 e logo execute o cálculo.

• 3

Rexistrar unha función composta

Exemplo 3: Para inserir f(x) definido no Exemplo 1 en g(x) para rexistrar g(x) = f(x) × 2 - x

(Continuación desde o Exemplo 1)

1. Prema e logo seleccione [Definir g(x)].

Isto amosa a pantalla de rexistro de ecuación g(x).

2. Insira f(x) × 2 - x.

• *2

* Se preme cando aparece a pantalla de rexistro da ecuación g(x), o único elemento do menú que aparece é [f(x)]. Do mesmo xeito, se preme cando aparece a pantalla de rexistro da ecuación f(x), o único elemento do menú que aparece é [g(x)].

3. Prema .

Isto rexistra a ecuación que inseriu e volve á pantalla amosada antes de que comezase esta operación no paso 1.

Nota

A operación para asignar un valor a x de g(x) e calcular o resultado é a mesma que en “Realizar o cálculo asignando un valor á ecuación de definición rexistrada”. Porén, teña en conta que no canto de seleccionar [f(x)] no paso 1, debería seleccionar [g(x)].

Na operación do Exemplo 3, inseriu f(x) na ecuación de definición de g(x). Pola contra, tamén pode inserir g(x) na ecuación de definición f(x). Porén non inseriu g(x) en f(x), e f(x) en g(x) ao mesmo tempo. Se o fai, producirase un ERRO Circular cando realice o cálculo usando f(x) ou g(x).

Retención de datos

Realizar calquera das seguintes operacións fai que as ecuacións de definición rexistradas en f(x) e g(x) se eliminen.

Prema

Use o menú CONFIG para cambiar o axuste Entrada/Saída entre E Mat*1 e E Liña*2.

*1 E Mat/S Mat ou E Mat/S Decimal

*2 E Liña/S Liña ou E Liña/S Decimal

Execute – [Reinicio] > [Axustes & Datos] ou – [Reinicio] > [Iniciar Todo]