Secuencia de prioridade de cálculo

A calculadora realiza cálculos segundo unha secuencia de prioridade de cálculo.

Basicamente, os cálculos realízanse de esquerda a dereita.

As expresións con parénteses teñen máxima prioridade.

O seguinte amosa a secuencia de prioridade para cada comando individual.

1 Expresións con parénteses
2 Funcións que teñen parénteses (sen(, log(, f(, g( etc., funcións que toman un argumento da dereita, funcións que requiren unha paréntese de peche tras o argumento)
3 As funcións que veñen despois do valor inserido (x2, x-1, x!, °’ ”, °, r, g, %), potencias (), raíces ()
4 Fraccións
5 Signo negativo ((-))
6 Valores estimados da aplicación Estatística (xˆ, yˆ, xˆ1, xˆ2)
7 Multiplicación onde se omite o signo
8 Permutación (nPr), combinación (nCr)
9 Multiplicación (×), división (÷), cálculos de resto ()
10 Suma (+), resta (−)
11 Simp

Se un cálculo contén un valor negativo, pode precisar meter ese valor entre parénteses. Se desexa facer o cadrado do valor -2, por exemplo, precisa inserir: (-2)2. Isto débese a que x2 é unha función precedida por un valor (Prioridade 3, anterior), cuxa prioridade é maior ca o signo negativo, que é un símbolo de prefixo (Prioridade 5).

Exemplo: