Regras básicas de entrada

Cando preme a secuencia de prioridade do cálculo de entrada avaliarase automaticamente e o resultado aparecerá na pantalla.

4 × sen 30 × (30 + 10 × 3) = 120

*1 A entrada das parénteses de peche é precisa para o seno e outras funcións que inclúen parénteses.

*2 Poden omitirse estes símbolos de multiplicación (×).

*3 As parénteses de peche xusto antes da operación poden omitirse.

Mover o cursor ao principio ou final dunha expresión de entrada

Cando insire unha expresión, pode premer para facer que o cursor vaia ao principio da expresión ou para que vaia ao final da expresión.

Indicador “Máis” (, ) de expresión de entrada e resultado de cálculo

Se ve un símbolo de punteiro ( ou ) á dereita dunha liña de expresión de entrada ou dunha liña de resultado de cálculo, significa que a liña amosada segue á dereita. Use e para desprazarse pola liña a esquerda e dereita.

Cando vexa no extremo dereito dunha liña de resultado de cálculo, pode ir ao final do resultado premendo . Para ir ao comezo dunha liña de resultado de cálculo, prema .

Teña en conta que se quere desprazar a expresión de entrada cando aparecen ambos os indicadores e , debe premer ou primeiro e logo usar e para desprazarse.

Parénteses Autocompletar

Se executa un cálculo que inclúe operacións tanto de división como de multiplicación nas cales se omitiu o signo de multiplicación, inseriranse parénteses automaticamente como se indica nos seguintes exemplos.

- Cando se omite un signo de multiplicación inmediatamente antes dunha paréntese aberta ou tras unha paréntese de peche.
Exemplo: 6 ÷ 2(1 + 2) → 6 ÷ (2(1 + 2))

- Cando se omite o signo de multiplicación xusto antes dunha variable, unha constante etc.
Exemplo: 6 ÷ 2π → 6 ÷ (2π)

Indicación de límite de entrada

O cursor cambiará de forma a cando haxa 10 bytes ou menos do resto de entrada permitido. Se isto ocorre, remate a entrada de cálculo e logo prema .