Erros

A calculadora amosará unha mensaxe de erro cando se produza un erro por calquera motivo durante un cálculo.

Amosar a localización dun erro

Cando apareza unha mensaxe de erro, se preme , ou volve á pantalla que se amosaba inmediatamente antes de que aparecese a mensaxe de erro. O cursor colocarase no lugar onde se produciu o erro, listo para a entrada. Faga as correccións precisas para o cálculo e execúteo de novo.

Exemplo: cando insire 14 ÷ 0 × 2 por erro no canto de 14 ÷ 10 × 2.

• 1402
  • (ou ou )
  • 1

Mensaxes de erro

ERRO Sintaxe

Causa:

Existe un problema co formato do cálculo que está realizando.

Acción:

Faga as correccións precisas.

ERRO Mat

Causa:

O resultado intermedio ou final do cálculo que está realizando excede o rango de cálculo permitido.

A súa entrada excede o rango de entrada permitido (sobre todo cando usa funcións).

O cálculo que está realizando contén unha operación matemática ilegal (como unha división por cero).

Acción:

Comprobe os valores de entrada, reduza o número de díxitos e ténteo de novo.

Cando usa unha variable como argumento dunha función, comprobe que o valor da variable está dentro do rango permitido para a función.

ERRO Pila

Causa:

O cálculo que está realizando fixo que se excedese a capacidade da pila numérica ou da pila de comandos.

Acción:

Simplifique a expresión de cálculo para que non exceda a capacidade da pila.

Tente dividir o cálculo en dúas partes ou máis.

ERRO Argumento

Causa:

Existe un problema co argumento do cálculo que está realizando.

Acción:

Faga as correccións precisas.

ERRO Rango

Causa (aplicación Táboa):

Un intento de xerar unha táboa de números na aplicación Táboa cuxas condicións fixeron que excedese o número máximo de filas permitidas.

Acción:

Estreite o rango de cálculo da táboa cambiando os valores Inic, Fin e Paso e ténteo de novo.

Causa (aplicación Math Box):

O valor inserido como Intentos (número de probas) para Rodar Dado ou Lanzar Moeda está fóra do rango permitido ou non é un valor enteiro.

O valor inserido na pantalla de rexistro da expresión do Núm Liña está fóra do rango permitido, ou inseriu unha inecuación cunha relación máximo-mínimo non válida (como 10 < x ≤ 5).

O valor inserido na pantalla Vista Xanela do Núm Liña está fóra do rango permitido.

Acción:

Para Intentos, insira un valor enteiro que estea dentro do rango permitido.

Na pantalla de rexistro da expresión, insira un valor que estea dentro do rango permitido. No caso dunha relación máximo-mínimo non válida para a inecuación inserida, edite a inecuación para corrixir a relación máximo-mínimo.

Na pantalla Vista Xanela, insira valores que estean dentro do rango permitido.

ERRO Circular (só a característica f(x) e g(x))

Causa:

A referencia circular prodúcese nunha función composta rexistrada (“Rexistrar unha función composta”).

Acción:

Non inseriu g(x) en f(x), e f(x) en g(x) ao mesmo tempo.

Sen Operador (só na aplicación Calcular)

Causa:

Inseriu unha expresión que non inclúe un operador e tenta determinar se é verdadeira.

Acción:

Insira unha ecuación ou inecuación e logo determine se é verdadeira.

Non Definido (só a característica f(x) e g(x))

Causa:

Tentou calcular f(x) ou g(x) con f(x)/g(x) sen definir.

Acción:

Defina f(x) ou g(x) antes de calcular f(x)/g(x).