Secuencia de prioridade de cálculo

A calculadora realiza cálculos segundo unha secuencia de prioridade de cálculo.

Basicamente, os cálculos realízanse de esquerda a dereita.

As expresións con parénteses teñen máxima prioridade.

O seguinte amosa a secuencia de prioridade para cada comando individual.

1 Expresións con parénteses
2 Funcións que teñen parénteses (sen(, log(, f(, g( etc., funcións que toman un argumento da dereita, funcións que requiren unha paréntese de peche tras o argumento)
3 Funcións que veñen despois do valor de entrada (x2, x3, x-1, x!, °’ ”, °, r, g, %, t), símbolos de enxeñería (m, μ, n, p, f, k, M, G, T, P, E), potencias (), raíces ()
4 Fraccións
5 Signo negativo ((-)), Prefixo Base (d, h, b, o)
6 Comandos de conversión de unidades (cmin etc.), valores estimados da aplicación Estatística (xˆ, yˆ, xˆ1, xˆ2)
7 Multiplicación onde se omite o signo
8 Permutación (nPr), combinación (nCr), símbolo de coordenada polar de número complexo (∠)
9 Produto Escalar (•)
10 Multiplicación (×), división (÷), cálculos de resto ()
11 Suma (+), resta (−)
12 and (operador lóxico)
13 or, xor, xnor (operadores lóxicos)
14 Simp

Se un cálculo contén un valor negativo, pode precisar meter ese valor entre parénteses. Se desexa facer o cadrado do valor -2, por exemplo, precisa inserir: (-2)2. Isto débese a que x2 é unha función precedida por un valor (Prioridade 3, anterior), cuxa prioridade é maior ca o signo negativo, que é un símbolo de prefixo (Prioridade 5).

Exemplo: