Símbolos de enxeñería

A súa calculadora admite o uso de 11 símbolos de enxeñería (m, μ, n, p, f, k, M, G, T, P, E) que pode usar para inserir o valor ou para a pantalla de resultado de cálculo.

Os símbolos de enxeñería poden inserirse despois de realizar a operación: – [Símbolo Enx].

Para ver os resultados do cálculo con símbolos de enxeñería, realice a seguinte operación: – [Axustes Cálc] > [Símbolo Enx] > [On].

Exemplo de entrada e de cálculos usando os símbolos de enxeñería

Exemplo 1: para inserir 500k.

(Símbolo Enx: On)

• 500 – [Símbolo Enx] > [Quilo]

Exemplo 2: para calcular 999k (quilo) + 25k (quilo) = 1,024M (Mega) = 1024k (quilo) = 1024000

(Símbolo Enx: On)

• 999 – [Símbolo Enx] > [Quilo]
    25 – [Símbolo Enx] > [Quilo]
  • – [Notación ENG]
    (Entra no modo de conversión ENG.)

Premendo , ou sae do Modo de conversión ENG e fai que desapareza da pantalla. Para comezar un novo cálculo, saia do Modo de conversión ENG.

Para máis información sobre o Modo de conversión ENG, consulte “Notación de enxeñería”.