Constantes científicas

A súa calculadora conta con 47 constantes científicas incorporadas. Os valores baséanse nos recomendados por CODATA (2018).

Exemplo: para inserir a constante científica c (velocidade da luz no baleiro) e amosar o seu valor.

1. Prema , seleccione [Constantes Cient] e logo prema .

Isto amosa un menú de categorías científicas constantes*.

2. Seleccione [Universal] e logo prema .

Isto amosa un menú de constantes científicas na categoría Universal.

3. Seleccione [c] e logo prema .

4. Prema .

* A seguinte táboa amosa as constantes científicas incluídas en cada categoría.

Categoría Constantes científicas
Universal h, , c, ε0, μ0, Z0, G, lP, tP
Electromagnético μN, μB, e, Φ0, G0, KJ, RK
Atóm & Nucl mp, mn, me, mμ, a0, α, re, λC, γp, λCp, λCn, R, μp, μe, μn, μμ, mτ
Físico-Quím mu, F, NA, k, Vm, R, c1, c2, σ
Val Adopt gn, atm, RK-90, KJ-90
Outros t