Convers Unidades

Pode usar os comandos de conversión de unidades para converter dunha unidade de medición a outra. Os datos da fórmula de conversión baséanse na “Publicación especial 811 do NIST (2008)”.

Exemplo: para converter 5 cm en polgadas (Entrada/Saída: E Liña/S Liña)

1. Insira o valor a converter.

• 5

2. Prema , seleccione [Convers Unidades] e logo prema .

Isto amosa un menú de categorías de conversión de unidades*.

3. Seleccione [Lonxitude] e logo prema .

Isto amosa un menú de comandos de conversión na categoría Lonxitude.

4. Seleccione [cmin] (o comando de conversión de centímetros a polgadas) e logo prema .

5. Prema .

* A seguinte táboa amosa os comandos de conversión de unidades incluídos en cada categoría.

Categoría Comandos da conversión de unidades
Lonxitude incm, cmin, ftm, mft, ydm, myd, milekm, kmmile, n milem, mn mile, pckm, kmpc
Área acrem2, m2acre
Volume gal(US)L, Lgal(US), gal(UK)L, Lgal(UK)
Masa ozg, goz, lbkg, kglb
Velocidade km/hm/s, m/skm/h
Presión atmPa, Paatm, mmHgPa, PammHg, kgf/cm2Pa, Pakgf/cm2, lbf/in2kPa, kPalbf/in2
Enerxía kgfmJ, Jkgfm, Jcal15, cal15J
Potencia hpkW, kWhp
Temperatura °F°C, °C°F