Cálculos de inecuación

Pode usar a aplicación Inecuación para resolver una inecuación de 2.ª, 3.ª ou 4.ª orde.

Procedemento xeral para realizar un cálculo de inecuación

Exemplo 1: para resolver x2 + 2x - 3 ≥ 0

1. Prema , seleccione a icona da aplicación Inecuación e, deseguido, prema .

Isto amosa o menú do número de graos.

2. Seleccione [ax2+bx+c] e, deseguido, prema .

3. No menú que aparece, seleccione o tipo e a orientación do símbolo da inecuación (>, <, ≥, ≤).

Aquí queremos resolver x2 + 2x - 3 ≥ 0, seleccione [ax2+bx+c≥0] e logo prema .

4. No Editor de Coeficiente que aparece, insira os valores de coeficiente.

• 12((-))3

5. Prema .

Isto amosará a solución.

Para volver ao Editor de Coeficiente mentres ve a solución, prema , ou .

Se preme mentres aparece o Editor de Coeficiente, volve ao menú no paso 2.

Se preme mentres ve o menú do paso 2, volve ao menú de número de graos.

Nota

As solucións aparecen como se indica na seguinte pantalla cando está seleccionada outra cousa que non sexa E Mat/S Mat para o axuste de Entrada/Saída no menú CONFIG.

Aparece “Sen Solución” na pantalla de solución cando non existe solución para a inecuación (como en x2 < 0).

Aparece “Todo Núm Reais” na pantalla de solución cando a solución dunha inecuación é todo números (como en x2 ≥ 0).