Rexistrar e usar ecuacións de definición para f(x) e g(x)

A súa calculadora inclúe as funcións “f(” e “g(” que pode usar logo de rexistrar ecuacións de definición para elas. Por exemplo, logo de rexistrar f(x) = x2 + 1 como unha ecuación de definición para a función “f(”, pode calcular f(0) = 1 e f(5) = 26.

Se preme aparecerá un menú para rexistrar a ecuación de definición de f(x) ou g(x), e para inserir “f(” ou “g(”.

Nota

As ecuacións de definición de f(x) e g(x) tamén son usadas por f(x) e g(x) na aplicación Táboa. Para máis información sobre a aplicación Táboa, consulte “Crear unha táboa de números”.

Rexistrar unha ecuación de definición

Exemplo 1: para rexistrar f(x) = x2 + 1

1. Prema , seleccione a icona da aplicación Calcular e, deseguido, prema .

2. Prema e logo seleccione [Definir f(x)].

Isto amosa a pantalla de rexistro de ecuación f(x).

3. Insira x2 + 1.

• 1

4. Prema .

Isto rexistra a expresión que insire e reaparece a pantalla que se amosou antes de que premese no paso 2 deste procedemento.

Nota

Unha ecuación de definición pode rexistrarse desde calquera aplicación da calculadora agás Distribución, Ecuación (Ecuación Simul / Polinómica), Inecuación, Base-N e Math Box. Porén, dependendo da pantalla amosada pola aplicación da calculadora (por exemplo, se aparece unha pantalla de menú), poida que o menú non apareza cando preme .

Realizar o cálculo asignando un valor á ecuación de definición rexistrada

Exemplo 2: para asignar o valor x = 3 a f(x), que rexistrou no exemplo 1

(Continuación desde o exemplo 1)

1. Prema e logo seleccione [f(x)].

Isto insire “f(”.

2. Asigne un valor de 3 e logo execute o cálculo.

• 3

Rexistrar unha función composta

Exemplo 3: para inserir f(x) definido no exemplo 1 en g(x) para rexistrar g(x) = f(x) × 2 - x

(Continuación desde o exemplo 1)

1. Prema e logo seleccione [Definir g(x)].

Isto amosa a pantalla de rexistro de ecuación g(x).

2. Insira f(x) × 2 - x.

• *2

* Se preme cando aparece a pantalla de rexistro da ecuación g(x), o único elemento do menú que aparece é [f(x)]. Do mesmo xeito, se preme cando aparece a pantalla de rexistro da ecuación f(x), o único elemento do menú que aparece é [g(x)].

3. Prema .

Isto rexistra a ecuación que inseriu e volve á pantalla amosada antes de que comezase esta operación no paso 1.

Nota

A operación para asignar un valor a x de g(x) e calcular o resultado é a mesma que en “Realizar o cálculo asignando un valor á ecuación de definición rexistrada”. Porén, teña en conta que no canto de seleccionar [f(x)] no paso 1, debería seleccionar [g(x)].

Na operación do exemplo 3, inseriu f(x) na ecuación de definición de g(x). Pola contra, tamén pode inserir g(x) na ecuación de definición f(x). Porén non inseriu g(x) en f(x), e f(x) en g(x) ao mesmo tempo. Se o fai, producirase un ERRO Circular cando realice o cálculo usando f(x) ou g(x).

Retención de datos

Realizar calquera das seguintes operacións fai que as ecuacións de definición rexistradas en f(x) e g(x) se eliminen.

Prema

Use o menú CONFIG para cambiar o axuste Entrada/Saída entre E Mat*1 e E Liña*2.

*1 E Mat/S Mat ou E Mat/S Decimal

*2 E Liña/S Liña ou E Liña/S Decimal

Execute – [Reinicio] > [Axustes & Datos] ou – [Reinicio] > [Iniciar Todo]