Vanliga frågor

■ Hur kan jag ändra ett bråkresultat som skapas av en divisionsoperation till decimalform?

→ När ett bråkberäkningsresultat visas trycker du på och väljer sedan [Decimal] eller trycker på (). Om du vill att beräkningsresultaten ska visas som decimalvärden ändrar du inställningen Input/Output på SETTINGS-menyn till MathI/DecimalO.

■ Vad är skillnaden mellan Ans-minne och variabelminne?

→ Var och en av dessa minnestyper fungerar som behållare för tillfällig lagring av ett enda värde.
Ans-minne: Lagrar resultatet av den senast utförda beräkningen. Använd det här minnet för att överföra resultatet av en beräkning till nästa.
Variabler: Det här minnet är användbart när du behöver använda samma värde flera gånger i en eller flera beräkningar.

■ Hur hittar jag en funktion som jag använde med en äldre CASIO-räknare på den här räknaren?

→ Du kan nå räknarens funktioner från CATALOG-menyn som visas när du trycker på . Mer information finns i avsnitten nedan.
”Använda CATALOG-menyn”
”Avancerade beräkningar”

■ På en äldre CASIO-räknare tryckte jag på för att ändra visningsformatet för beräkningsresultatet. Vad ska jag göra på den här räknaren?

→ När ett beräkningsresultat visas trycker du på . Använd menyn som visas för att välja önskat visningsformat. Mer information finns i ”Ändra format för beräkningsresultat”.

■ Hur kan jag ta reda på vilket räknarläge jag använder just nu?

→ Tryck på . Då markeras ikonen för det räknaräge du använder just nu.

■ Hur beräknar jag sin2 x

→ Till exempel för att beräkna sin2 30 =  14, anger du beräkningen nedan.

• 30

■ Varför visas batteriikonen () direkt efter att räknaren har startats?

→ Batteriikonen anger att batterinivån är låg. Om den här ikonen visas byter du ut batteriet så snart som möjligt. Mer information om batteribyte finns i ”Byta batteri”.

■ Hur återställer jag räknaren till de ursprungliga standardinställningarna?

→ Utför proceduren nedan för att initiera alla räknarinställningar( utom Contrast och Auto Power Off).

(1) Tryck på , välj en ikon för ett läge och tryck sedan på .

(2) Tryck på och välj sedan [Reset] > [Settings & Data] > [Yes].