Försiktighetsåtgärder

Säkerhetsföreskrifter

Tack för att du har köpt en produkt från CASIO.
Läs igenom säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten för att säkerställa att du använder den på rätt sätt. Förvara all användardokumentation nära till hands för framtida referens.

• Fara

Indikerar något som medför stor risk för dödsfall eller allvarliga personskador.

Försiktighetsåtgärder gällande mynt- och knappcellsbatterier (endast fx-85CW)

• Se till att batterier inte sväljs av misstag.
    Särskilda åtgärder ska vidtas för att hålla batterier borta från barn.

Om ett batteri sväljs eller om det finns risk för att ett batteri har svalts ska du omedelbart uppsöka läkarvård.
Om ett batteri sväljs kan det orsaka kemiska brännskador, punktionsskador på slemhinnevävnad och andra allvarliga problem som kan innebära livsfara.

• Varning

Indikerar något som medför stor risk för dödsfall eller allvarliga personskador.

Displayskärm

• Tryck inte på LCD-skärmen och utsätt den inte för kraftiga slag.

Om du gör det kan LCD-skärmens glas spricka, vilket medför risk för personskador.

• Vidrör aldrig de flytande kristallerna, dvs. vätskan, inuti LCD-skärmen om den är sprucken.

LCD-vätska som kommer i kontakt med hud kan orsaka hudirritation.
Om du får LCD-vätska i munnen ska du omedelbart skölja ur munnen och uppsöka läkarvård.
Om du får LCD-vätska i ögonen eller på huden ska du skölja området med rent vatten och sedan uppsöka läkarvård.

Försiktighetsåtgärder gällande batterier

• Om vätska som läckt ur ett batteri kommer i kontakt med hud eller klädsel ska du omedelbart skölja bort vätskan med rent vatten.

Batterivätska som kommer i kontakt med ögon kan orsaka synskador och liknande. Skölj ögonen och uppsök omedelbart läkarvård.

• Försiktighet

Indikerar något som medför risk för lindriga personskador eller skador på egendom.

Iaktta försiktighetsåtgärderna nedan. Om du inte gör det kan batteriet spricka vilket medför fara för brand, personskador och nedsmutsning av närliggande föremål genom läckande vätska.

• Försök inte plocka isär batterier och låt aldrig batterier kortslutas.

Försök inte ladda ett icke-laddningsbart batteri.

Utsätt inte batterier för värme och kasta inte batterier i öppen eld.

• Använd enbart den batterityp som anges.

Sätt i batteriet med polerna (plus (+) och minus (–)) riktade åt rätt håll.

Byt ut batteriet så snart som möjligt när det är slut.

• Försiktighetsåtgärder gällande batterier

• Iaktta försiktighetsåtgärderna nedan. Om du inte gör det kan batteriet explodera eller läcka lättantändlig vätska eller gas.

Använd enbart den batterityp som anges för den här produkten.

Bränn aldrig batterier och kassera inte batterier i förbrännare eller i mekaniska kross- och skäranordningar.

Utsätt inte batterier för mycket höga eller låga temperaturer under användning, förvaring och transport.

Utsätt inte batterier för mycket lågt lufttryck under användning, förvaring och transport.

Försiktighetsåtgärder vid hantering

fx-82CW/fx-350CW: Även om räknaren fungerar normalt ska du byta batteriet minst en gång vartannat år (R03).
fx-85CW: Även om räknaren fungerar normalt ska du byta batteriet minst en gång vartannat år (LR44).
Ett urladdat batteri kan läcka, vilket kan leda till skada och att räknaren inte fungerar som den ska. Lämna aldrig ett urladdat batteri i räknaren. försök inte använda räknaren när batteriet är helt urladdat (fx-85CW).

Du kommer att debiteras för fel eller skador som uppstått på grund av batteriläckage, som inte täcks av garantin.

Batteriet som medföljer räknaren laddas ur något under transport och förvaring. På grund av detta kan det vara nödvändigt att byta ut batteriet tidigare än den normala förväntade batterilivslängden.

Undvik användning och förvaring av räknaren i områden som utsätts för extrema temperaturer och stora mängder fukt och damm.

Utsätt inte räknaren för kraftig stöt, tryck eller böjning.

Försök aldrig montera isär räknaren.

Använd en mjuk, torr trasa för att rengöra räknarens utsida.

När du kasserar räknaren eller batterierna ska du se till att göra det i enlighet med lagar och förordningar i ditt område.