Forholdsutregninger

Med Ratio-appen kan du fastslå verdien til X i forholdsuttrykket A : B = X : D (eller A : B = C : X) når verdiene til A, B, C og D er kjent.

Generell prosedyre for utførelse av forholdsutregninger

Eksempel 1: Slik løser du 3 : 8 = X : 12 for X

1. Trykk på , velg Ratio-appikonet, og trykk deretter på .

2. I menyen som vises, velger du [A:B=X:D] eller [A:B=C:X].

Her vil vi løse 3 : 8 = X : 12 for X, velg [A:B=X:D], og trykk deretter på .

3. I koeffisientredigereren som vises, setter du inn koeffisientverdier.

Her setter vi inn det følgende for koeffisientene: A = 3, B = 8, D = 12.

• 3812

4. Etter at alle verdiene er som du vil ha dem, trykker du på .

Dette viser løsningen (verdien av X).

Trykk på , eller for å gå tilbake til koeffisientredigereren.

Merk

En Math ERROR oppstår når du utfører en utregning når 0 er angitt for en koeffisient.

Hvis du utfører trinnene nedenfor, tilbakestilles alle koeffisientene i koeffisientredigereren til 1.

– Mens koeffisientredigereren vises, trykker du på , , eller .

– Trykk på eller mens en løsning vises.

Du kan lagre utregningsresultatet som vises, til en variabel. For eksempel lagrer utførelse av den følgende operasjonen mens skjermen i trinn 4 vises ovenfor, utregningsresultatet til variabel A: – [A=] > [Store]. Les «Variabler (A, B, C, D, E, F, x, y, z for detaljer om variabler.

Slik endrer du type forholdsuttrykk

1. Mens koeffisientredigereren vises, trykker du på .

2. I menyen som vises, velger du type forholdsuttrykk du vil bruke.

Eksempel på utregning

Eksempel 2: Slik regner du ut X i forholdet 1 : 2 = X : 10

• – [Ratio] > [A:B=X:D]