Bruke minnefunksjoner

Svarminne (Ans)

Det siste oppnådde utregningsresultatet lagres i Ans (svarminne).

Bruke Ans-minne for å utføre en serie utregninger

Eksempel: For å dele resultatet av 3 × 4 på 30

• 34
  • (fortsetter)  30

Sette inn innholdet i Ans-minnet i et uttrykk

Eksempel: Slik utfører du utregningene som vises nedenfor:

• 123456
  • (fortsetter)  789

Variabler (A, B, C, D, E, F, x, y, z)

Du kan lagre verdier til variabler og bruke variablene i utregninger.

Listeskjerm for variabler

Hvis du trykker på , vises en skjerm som viser verdiene som er lagret i variablene A, B, C, D, E, F, x, y og z. På denne skjermen vises verdier alltid med «Norm 1» Number Format. For å lukke skjermen trykker du på eller .

Eksempel 1: Slik lagrer du resultatet av 3 + 5 til variabel A

1. Utfør utregningen.

• 35

2. Trykk på , og velg deretter [A=] > [Store].

Dette lagrer resultatet av 3 + 5 (som er 8) i variabel A.

3. Trykk på .

Eksempel 2: Slik endrer du innholdet i variabel A til 1

1. Trykk på , og fremhev deretter [A=].

2. Trykk på .

Dette viser redingeringsskjermen med 1 skrevet inn.

3. Trykk på .

Merk

I stedet for operasjonen i trinn 2 kan du trykke på , og deretter velge [Edit]. Dette viser redingeringsskjermen uten inndata. Skriv inn verdien du vil ha, og trykk deretter på .

Hvis et låseikon () vises når du fremhever en variabel på listeskjermen for variabler, betyr det at den fremhevede variabelen ikke kan redigeres.

Eksempel 3: Slik henter du innholdet i variabel A

(Fortsetter fra trinn 2 i eksempel 1)

1. Trykk på , og velg deretter [A=] > [Recall].

Dette setter inn «A».

2. Trykk på .

Dette henter verdien i variabel A.

Eksempel 4: Slik ganger du innholdet i variabel A med 10

(Fortsetter fra trinn 2 i eksempel 1)

• (A)*10

* Sett inn en variabel som vist her: trykk på , og trykk deretter på tasten som samsvarer med navnet til den ønskelige variabelen. For å sette inn x som variabelnavnet kan du trykke på (x) eller .

Tømme innholdet fra alle minner

Ans-minne og variabelinnhold beholdes selv om du trykker på , bytter kalkulatorapp eller slår av kalkulatoren.
Utfør prosedyren nedenfor når du vil tømme innholdet fra alle minner.

1. Trykk på , velg et kalkulatorapp-ikon, og trykk deretter på .

2. Trykk på , og velg deretter [Reset] > [Variable Memory] > [Yes].