Innan du drar slutsatsen att det är fel på räknaren...

Observera att du bör göra separata kopior av viktiga data innan du utför dessa steg.

1. Kontrollera beräkningsuttrycket för att se till det inte innehåller några fel.

2. Se till att du använder rätt läge på räknaren för typen av beräkning du försöker utföra.

För att kontrollera vilket läge du använder för tillfället, tryck på . Detta markerar ikonen för det läge du använder för närvarande.

3. Om ovanstående steg inte åtgärdar problemet trycker du på tangenten .

Detta gör att räknaren utför en rutin som kontrollerar om beräkningsfunktionerna fungerar korrekt. Om räknaren upptäcker något onormalt initierar den räknarläget och rensar minnet.

4. Återställ räknarens inställningar (med undantag för Contrast och Auto Power Off) till deras ursprungliga standardinställningar genom att utföra proceduren nedan.

(1) Tryck på , välj en ikon för ett läge och tryck sedan på .

(2) Tryck på och välj sedan [Reset] > [Settings & Data] > [Yes].