Mata in ett uttryck med hjälp av vanlig text (endast MathI/MathO eller MathI/DecimalO)

Uttryck som innehåller bråk och/eller specialfunktioner som √ kan skrivas in i vanligt textformat med hjälp av mallar som visas när vissa tangenter trycks ned, eller när du matar in vissa funktioner från CATALOG-menyn.

Exempel: 3 12 + 5 32

1. Tryck på ().

Detta matar in en blandad bråkmall.

2. Ange värden i områdena för heltal, täljare och nämnare i mallen.

• 312

3. Gör samma sak för att mata in resten av uttrycket.

• ()532

Obs!

När markören är placerad inom inmatningsområdet för en mall (blandat bråkformat), trycker du på för att hoppa till positionen omedelbart före (till höger om) mallen för att hoppa till positionen omedelbart före (till vänster om) den.

Du kan alltid ange aktuell plats för markören i en mall eftersom det tomma inramade området eller tecknen där den finns blir mörksvart. Allt annat i beräkningsuttrycket blir mörkgrått.

Ångra operationer

Om du vill ångra den senaste knappåtgärden trycker du på , väljer [Undo] och trycker sedan på .

Om du vill göra om en tangentåtgärd som du just har ångrat trycker du på , väljer [Undo] och trycker sedan igen.

Använda värden och uttryck som argument

Exempel: Om du vill mata in 1 + 76 och sedan ändra den till 1 +

• 176(INS)

Om du trycker på (INS) i ovanstående exempel blir 76 argumentet för funktionsinmatningen med nästa knappåtgärd (√ ).