Grundläggande inmatningsregler

När du trycker på utvärderas prioritetssekvensen för indataberäkning automatiskt och resultatet visas på skärmen.

4 × sin 30 × (30 + 10 × 3) = 120

*1 Inmatning av den avslutande parentesen krävs för sin och andra funktioner som inkluderar parenteser.

*2 Dessa multiplikationssymboler (×) kan utelämnas.

*3 Den avslutande parentesen omedelbart innan -operationen kan utelämnas.

Flytta markören till början eller slutet av ett inmatat uttryck

När du matar in ett uttryck kan du trycka på för att hoppa till början av uttrycket eller för att hoppa till slutet av uttrycket.

Indikator för att ett inmatat uttryck eller beräkningsresultat innehåller mer ( , )

Om du ser en pekarsymbol ( eller ) till höger om raden för ett inmatat uttryck eller ett beräkningsresultat så innebär det att den visade raden fortsätter till höger. Använd och för att rulla linjen åt vänster och höger.

När du ser i den högra änden av ett beräkningsresultat så kan du hoppa till slutet av resultatet genom att trycka på . För att hoppa till början av en beräkningsresultatrad trycker du på .

Observera att om du vill bläddra i det inmatade uttrycket medan både - och -indikatorerna visas måste du trycka på eller först och sedan använda och för att rulla.

Slutföra parenteser automatiskt

Om du utför en beräkning som inkluderar både division- och multiplikationsoperationer där ett multiplikationstecken har utelämnats infogas parenteser automatiskt enligt exemplen nedan.

– Om ett multiplikationstecken utelämnas omedelbart före en öppen parentes eller efter en avslutande parentes.
Exempel: 6 ÷ 2(1 + 2) → 6 ÷ (2(1 + 2))

– Om ett multiplikationstecken utelämnas omedelbart före en variabel, konstant, mm.
Exempel: 6 ÷ 2π → 6 ÷ (2π)

Indikator för inmatningsgräns

Markören ändrar form till när det finns 10 byte eller mindre av tillåten inmatning kvar. Om detta inträffar avslutar du beräkningsinmatningen och trycker på .