Använda minnesfunktioner

Svarsminne (Ans)

Det senast erhållna beräkningsresultatet lagras i Ans-minnet (Answer).

Använda Ans-minnet för att utföra en serie beräkningar

Exempel: För att dela upp resultatet av 3 x 4 med 30

• 34
  • (Fortsättning)  30

Mata in Ans-minnesinnehåll i ett uttryck

Exempel: Så här utför du beräkningarna som visas nedan:

• 123456
  • (Fortsättning)  789

Variabler (A, B, C, D, E, F, x, y, z)

Du kan lagra värden på variabler och använda variablerna i beräkningar.

Variabellistskärm

Om du trycker på visas en skärm som visar värdena som för närvarande lagras i variablerna A, B, C, D, E, F, x, y och z. På den här skärmen visas värdena alltid med formatet Norm 1, Number Format. För att stänga skärmen trycker du på eller .

Exempel 1: För att spara resultatet för 3 + 5 till variabel A

1. Utför beräkningen.

• 35

2. Tryck på och välj sedan [A=] > [Store].

För att spara resultatet för 3 + 5(vilket är 8) till variabel A.

3. Tryck på .

Exempel 2: För att ändra innehållet i variabel A till 1

1. Tryck på , och markera sedan [A=].

2. Tryck på .

Då visas redigeringsskärmen med 1 inmatat.

3. Tryck på .

Obs!

I stället för operationen i steg 2 ovan kan du trycka på och sedan välja [Edit]. Då visas redigeringsskärmen utan någonting inmatat. Mata in värdet du vill ange och tryck sedan på .

Om en låsikon () visas när du markerar en variabel på variabellistskärmen så betyder det att den markerade variabeln inte kan redigeras.

Exempel 3: För att ta fram innehållet i variabel A

(Fortsätter från steg 2 i exempel 1)

1. Tryck på och välj sedan [A=] > [Recall].

Då matas A in.

2. Tryck på .

Innehållet i variabel A hämtas då.

Exempel 4: För att multiplicera innehållet i variabel A med 10

(Fortsätter från steg 2 i exempel 1)

• (A)*10

* Mata in en variabel som visas här: tryck på och tryck sedan på den tangent som motsvarar önskat variabelnamn. För att mata in x som variabelnamn kan du trycka på (x) eller .

Rensa innehållet i alla minnen

Ans-minnet och variabelinnehåll behålls även om du trycker på , ändrar räknarens läge eller stänger av räknaren.
Utför proceduren nedan när du vill rensa innehållet i alla minnen.

1. Tryck på , välj en ikon för ett läge och tryck sedan på .

2. Tryck på och välj sedan [Reset] > [Variable Memory] > [Yes].