Beräkningshistorik och repetering

Beräkningshistorik

En och/eller högst upp på skärmen visar mer beräkningshistorikinnehåll över och/eller under. Du kan rulla genom innehållet i beräkningshistoriken med hjälp av och .

Beräkningshistorik kan endast användas i Calculate-läget.

Exempel

2 + 2 = 4

• 22

3 + 3 = 6

• 33

• (Rullar bakåt)

Obs!

Alla beräkningshistorikdata rensas när du trycker på eller , när du ändrar Input/Output-inställningen eller när du utför en Reset-operation (Settings & Data eller Initialize All).

Repetering

När ett beräkningsresultat visas på skärmen kan du trycka på , eller för att redigera det uttryck du använde för den föregående beräkningen.

Exempel

4 × 3 + 2 = 14

• 432

4 × 3 - 7 = 5

• (Fortsättning)  7

Obs!

Om (vänster) eller (höger) visas i slutet eller båda ändarna av en beräkningsresultatrad kan du använda och för att rulla raden åt vänster och höger. Om detta händer ska du trycka på eller först och sedan använda och för att redigera uttrycket.