Utregning av ulikheter

Du kan bruke Inequality-appen til å løse ulikheter av 2., 3. eller 4. grad.

Generell prosedyre for utførelse av utregning av ulikheter

Eksempel 1: Slik løser du x2 + 2x - 3 ≥ 0

1. Trykk på , velg Inequality-appikonet, og trykk deretter på .

Dette viser menyen for antall grader.

2. Velg [ax2+bx+c], og trykk deretter på .

3. I menyen som vises, velger du type ulikhetssymbol og retningen (>, <, ≥, ≤).

Her vil vi løse x2 + 2x - 3 ≥ 0, velg [ax2+bx+c≥0] og trykk deretter på .

4. I koeffisientredigereren som vises, setter du inn koeffisientverdier.

• 12((-))3

5. Trykk på .

Dette viser løsningen.

For å gå tilbake til koeffisientredigereren mens løsningen vises, trykker du på , eller .

Hvis du trykker på med koeffisientredigereren vises, returneres du til menyen i trinn 2.

Hvis du trykker på mens menyen i trinn 2 vises, returneres du til menyen for antall grader.

Merk

Løsninger vises som vist i skjermen nedenfor, når noe annet enn MathI/MathO er valgt for innstillingen Input/Output i SETTINGS-menyen.

«No Solution» vises på løsningsskjermen når ingen løsning eksisterer for en ulikhet (for eksempel x2 < 0).

«All Real Numbers» vises på løsningsskjermen når løsningen til en ulikhet er alle tall (for eksempel x2 ≥ 0).