Feil

Kalkulatoren viser en feilmelding når en feil oppstår av en eller annen grunn under utregningen.

Vise plasseringen til en feil

Når en feilmelding vises, returneres du til skjermen som ble vist umiddelbart før feilmeldingen dukket opp, når du trykker på , eller . Markøren blir plassert på stedet der feilen oppsto, klar for innsetting. Utfør de nødvendige rettelsene for utregningen og utfør den på nytt.

Eksempel: Når du setter inn 14 ÷ 0 × 2 ved et uhell i stedet for 14 ÷ 10 × 2.

• 1402
  • (eller eller )
  • 1

Feilmeldinger

Syntax ERROR

Årsak:

Det er et problem med formatet til utregningen du utfører.

Handling:

Utfør nødvendige rettelser.

Math ERROR

Årsak:

Mellomresultatet eller det endelige resultatet til utregningen du utfører, overskrider det tillatte utregningsområdet.

Inndataene overskrider det tillatte inndataområdet (spesielt når du bruker funksjoner).

Utregningen du utfører, inneholder en ulovlig matematisk operasjon (for eksempel deling på null).

Når du bruker en app som ikke støtter komplekse tall, eller når skjerm som ikke godtar innsetting av komplekse tall, vises, forsøkte du å utføre en utregning som inkluderer en variabel der komplekse tall lagres.

Handling:

Sjekk inndataverdiene, reduser antall siffer og prøv på nytt.

Når du bruker en variabel som argumentet for en funksjon, må du sørge for at variabelverdien er innen det tillatte området for funksjonen.

For å utføre en utregning som inkluderer en variabel der et kompleks tall lagres, mens du bruker en app som ikke støtter komplekse tall, eller er på en skjerm som ikke aksepterer innsetting av komplekse tall, vises, endrer du verdien som er lagret til variabelen, til et reelt tall.

Stack ERROR

Årsak:

Utregningen du utfører, har ført til at kapasiteten til den numeriske stabelen eller kommandostabelen overskrides.

Utregningen du utfører, har ført til at kapasiteten til matrise- eller vektorstabelen overskrides.

Handling:

Forenkle utregningsuttrykket, slik at det ikke overskrider kapasiteten til stabelen.

Prøv å dele inn utregningen i to eller flere deler.

Argument ERROR

Årsak:

Det er et problem med argumentet til utregningen du utfører.

Handling:

Utfør nødvendige rettelser.

Dimension ERROR (bare for Matrix- og Vector-apper)

Årsak:

Du prøver å utføre en utregning med matriser eller vektorer med dimensjoner som ikke muliggjør den type utregning.

Handling:

Sjekk dimensjonene som er spesifisert for matrisene eller vektorene, for å se om de er kompatible med utregningen.

Variable ERROR (bare for Equation-appens Solver-funksjon)

Årsak:

Et forsøk på å utføre Solver for et uttrykk som er satt inn uten en inkludert variabel.

Handling:

Sett inn et uttrykk som inkluderer en variabel.

Cannot Solve (bare for Equation-appens Solver-funksjon)

Årsak:

Kalkulatoren fant ikke en løsning.

Handling:

Se etter feil i likningen du har satt inn.

Sett inn en verdi for løsningsvariabelen som er nært den forventede løsningen, og prøv på nytt.

Range ERROR

Årsak (Table-app):

Et forsøk på å generere en talltabell i Table-appen med betingelsen som førte til at den overskred maksimalt antall tillatte rader.

Handling:

Begrens utregningsområdet for tabellen ved å endre Start-, End- og Step-verdiene, og prøv på nytt.

Årsak (Spreadsheet-app):

Under gruppeinnsetting i Spreadsheet-appen er inndataene for Range utenfor det tillatte området eller er i et cellenavn som ikke eksisterer.

Handling:

For Range setter du inn et cellenavn innen området A1 til E45, med syntaksen: «A1:A1».

Årsak (Math Box-app):

Verdien som er satt inn som Attempts (antall prøver) for Dice Roll eller Coin Toss, er utenfor det tillatte området eller er en verdi som ikke er et heltall.

Handling:

For Attempts setter du inn en heltallverdi som er innen det tillatte området.

Time Out

Årsak (utregning av differensial eller integrering):

Den gjeldende utregningen av differensial eller integrering slutter uten at sluttbetingelsen er oppfylt.

Handling:

Prøv å øke tol-verdien. Vær oppmerksom på at dette også reduserer presisjonen til løsningen.

Årsak (Distribution-app):

Den gjeldende distribusjonsutregningen slutter uten at sluttbetingelsen er oppfylt.

Handling:

Endre verdien for hver parameter.

Circular ERROR

Årsak (f(x)- og g(x)-funksjon):

Sirkulær referanse oppstår i en registrert sammensatt funksjon («Registrere en sammensatt funksjon»).

Handling:

Du må ikke ha g(x) satt inn i f(x) og f(x) satt inn i g(x) samtidig.

Årsak (Spreadsheet-app):

Det finnes en sirkulær referanse (for eksempel «=A1» i celle A1) i regnearket.

Handling:

Endre celleinnholdet for å fjerne den sirkulære referansen.

Memory ERROR (bare for Spreadsheet-appen)

Årsak:

Du forsøker å sette inn data som overskrider den tillatte inndatakapasiteten (1 700 byte).

Du forsøker å sette inn data. som resulterer i en kjede med etterfølgende cellereferanser (for eksempel celle A2 henvist til fra celle A1, celle A3 henvist til fra celle A2… osv.) Denne typen inndata fører alltid til et denne feilen genereres, selv om minnekapasiteten (1 700 byte) ikke overskrides.

Handling:

Slett unødvendige data og sett inn data på nytt.

Minimer inndata som resulterer i en kjede med etterfølgende cellereferanser.

Not Defined

Årsak (f(x)- og g(x)-funksjon):

Du forsøkte å regne ut f(x) eller g(x) når f(x)/g(x) ikke er definert.

Handling:

Definer f(x) eller g(x) før utregning f(x)/g(x).

Årsak (Matrix- og Vector-apper):

Matrisen eller vektoren du prøver å bruke i en utregning, ble satt inn uten å spesifisere dimensjonene til den.

Handling:

Spesifiser dimensjonene til matrisen eller vektoren, og utfør utregningen på nytt.