Grunnleggende inndataregler

Når du trykker på , vises prioritetsrekkefølgen til utregningen som er satt inn, automatisk på skjermen.

4 × sin 30 × (30 + 10 × 3) = 120

*1 Det er nødvendig å sette inn den høyre parentesen for sin og andre funksjoner som inkluderer parenteser.

*2 Disse multiplikasjonssymbolene (×) kan utelates.

*3 Den høyre parentesen umiddelbart før -operasjonen kan utelates.

Flytte markøren til starten eller slutten av et uttrykk som er satt inn

Når du setter inn et uttrykk, kan du trykke på for å få markøren til å hoppe til starten av uttrykket eller på for å hoppe til slutten av uttrykket.

«Mer»-indikator ( , ) for uttrykk og utregningsresultat som er satt inn

Hvis du ser et pekersymbol ( eller ) på høyre siden av enten linjen til et uttrykk som er satt inn, eller linjen til et utregningsresultat, betyr det at linjen som vises, fortsetter til høyre. Bruk og for å rulle linjen til venstre og høyre.

Når du ser til høyre for linjen til et utregningsresultat, kan du hoppe til slutten av resultatet ved å trykke på . For å hoppe til starten av linjen til et utregningsresultat trykker du på .

Vær oppmerksom på at hvis du vil rulle uttrykket som er satt inn, mens både - og -indikatoren vises, må du først trykke på eller og deretter bruke og for å rulle.

Automatisk fullførelse av parenteser

Hvis du utfører en utregning som inkluderer både divisjons- og multiplikasjonsoperasjoner der multiplikasjonstegnet er utelatt, blir parenteser satt inn automatisk som vist i eksemplene nedenfor.

– Når et multiplikasjonstegn er utelatt umiddelbart før en venstre parentes eller etter en høyre parentes.
Eksempel: 6 ÷ 2(1 + 2) → 6 ÷ (2(1 + 2))

– Når et multiplikasjonstegn er utelatt umiddelbart før en variabel, en konstant osv.
Eksempel: 6 ÷ 2π → 6 ÷ (2π)

Indikator for inndatagrense

Markøren endrer form til når det er 10 byte eller mindre gjenværende tillatte inndata. Hvis dette skjer, avslutter du innsettingen av utregning, og trykker deretter på .