Forholdsregler

Sikkerhetstiltak

Takk for at du kjøpte dette CASIO-produktet.
Sørg for at du leser «Sikkerhetstiltak» før du bruker dette produktet, for å sikre at du bruker det på riktig måte. Pass på å oppbevare all brukerdokumentasjon lett tilgjengelig for fremtidig bruk.

• Fare

Indikerer noe som skaper stor risiko for dødsfall eller alvorlig personskade.

Forholdsregler for batterier av knappetype og mynttype (kun fx-991CW)

• Pass på at et batteri ikke svelges ved et uhell.
    Spesiell forsiktighet kreves for å holde batterier unna barn.

Skulle et batteri svelges ved et uhell eller hvis det er en mulighet for at et batteri har blitt svelget, kontakt lege umiddelbart.
Å svelge et batteri kan føre til kjemiske brannskader, penetrering av slimhinner og andre alvorlige problemer som skaper risiko for dødsfall.

• Advarsel

Indikerer noe som skaper risiko for dødsfall eller alvorlig personskade.

Skjerm

• Ikke trykk på LCD-skjermen eller utsett den for kraftige støt.

Dette kan føre til at LCD-glasset sprekker, noe som skaper risiko for personskade.

• Skulle LCD-skjermen sprekke, må du aldri røre noe av væsken inni.

LCD-væske som kommer på huden skaper risiko for hudirritasjon.
Skulle LCD-væske komme inn i munnen, skyll umiddelbart munnen og kontakt lege.
Skulle LCD-væske komme i øynene eller på huden, skyll med rent vann og kontakt deretter lege.

Forholdsregler for batteri

• Skulle væske som lekker fra et batteri komme på huden eller klærne, skyll det umiddelbart av med rent vann.

Batterivæske som kommer inn i øynene skaper risiko for synstap osv. Skyll øynene og kontakt deretter lege umiddelbart.

• Forsiktig

Indikerer noe som skaper risiko for mindre personskade eller fysisk skade.

Følg forholdsreglene nedenfor. Unnlatelse fra å gjøre det kan føre til at batteriet sprekker, noe som forårsaker risiko for brann, personskade og tilgrising av gjenstander i nærheten med lekkende væske.

• Ikke prøv å ta et batteri fra hverandre og la aldri et batteri kortsluttes.

Ikke lad et ikke oppladbart batteri.

Ikke utsett et batteri for varme eller kast det på ilden.

• Bruk kun den angitte typen batteri.

Sett inn et batteri med polene (pluss (+) og minus (–)) vendt riktig.

Skift ut batteriet så snart som mulig etter at det er dødt.

• Forholdsregler for batteri

• Følg forholdsreglene nedenfor. Å ikke gjøre det kan føre til at batteriet eksploderer eller lekker brennbar væske eller gass.

Bruk bare den typen batteri som er spesifisert for dette produktet.

Ikke brenn et batteri eller kast det i en forbrenningsovn, eller ved mekanisk knusing eller kutting.

Ikke utsett et batteri for svært høye eller lave temperaturer under bruk, lagring eller transport.

Ikke utsett et batteri for svært lavt barometertrykk under bruk, lagring eller transport.

Forholdsregler for håndtering

fx-570CW: Selv om kalkulatoren fungerer som normalt, må du bytte batteriet minst én gang annenhvert år (R03).
fx-991CW: Selv om kalkulatoren fungerer som normalt, må du bytte batteriet minst én gang annenhvert år (LR44).
Et dødt batteri kan lekke, noe som forårsaker skade på og feilfunksjon for kalkulatoren. Aldri la et dødt batteri bli værende i kalkulatoren. Ikke prøv å bruke kalkulatoren når batteriet er helt dødt (fx-991CW).

Du blir belastet for feilfunksjon eller skade på grunn av batterilekkasje, som ikke dekkes av garantien.

Batteriet som følger med kalkulatoren, tømmes litt under forsendelse og lagring. På grunn av dette kan det kreve utskiftning raskere enn den normale forventede batterilevetiden.

Unngå bruk og oppbevaring av kalkulatoren i områder med ekstreme temperaturer og store mengder luftfuktighet og støv.

Ikke utsett kalkulatoren for kraftige støt, trykk eller bøying.

Prøv aldri å demontere kalkulatoren.

Bruk en myk, tørr klut for å rengjøre utsiden av kalkulatoren.

Når du avhender kalkulatoren eller batteriene, må du sørge for å gjøre det i henhold til lovene og forskriftene i det bestemte området ditt.