Hantering av klockor

F5
Vilken typ av normalt användarunderhåll behöver jag utföra?
S5
Kom ihåg att du bär din klocka intill huden, precis som du gör med ett klädesplagg. För att din klocka ska fungera som avsett bör du regelbundet avlägsna smuts, svett, vatten och annat främmande material från klockan och bandet.

• Om klockan utsätts för havsvatten eller lera sköljer du den med rent dricksvatten.

• För metallband eller hartsband med metalldelar använder du en mjuk tandborste eller ett liknande verktyg för att skrubba bandet med tvålvatten eller en svag lösning av vatten och ett milt neutralt rengöringsmedel. Sedan sköljer du bort allt återstående rengöringsmedel och torkar den med en mjuk, absorberande trasa. När du tvättar bandet lindar du in klockhöljet med plastfolie så att det inte kommer i kontakt med rengöringsmedlet eller tvålen.

• Tvätta hartsband med vatten och torka den sedan med en mjuk trasa. Observera att ett fläckliknande mönster kan förekomma på hartsbandets yta. Det kommer inte att ha någon effekt på din hud eller dina kläder. Torka med en trasa för att ta bort fläckmönstret.

• Ta bort vatten och svett från läderband genom att torka det med en mjuk trasa.

• Om du inte använder klockans krona, knappar eller vridbara ring kan det leda till framtida problem med deras funktion. Rotera kronan och den vridbara ringen då och då, och tryck på knapparna så att de fungerar som de ska.