Skrivare

F1
Varför har jag problem med att skriva ut med min remsräknare med termoskrivare (DR-T120/DR-T220)?
S1
För remsräknare med termoskrivare som DR-T120 och DR-T220, används inte bläck. I stället måste man använda termopapper. Om du försöker använda vanligt papper (inte termopapper) med en av dessa modeller kommer du inte att kunna skriva ut.
Termopapper är värmekänsliga. Vid utskrift värmer skrivhuvudet upp pappret och skapar utskrift med hjälp av ett värmeelement istället för med en bläckrulle eller ett färgband. Vanliga papper är inte värmekänsliga. När skrivhuvudet förs över och värmer upp vanligt papper reagerar det inte och ingenting kommer därför att synas på pappret.
Du kan köpa termopapper i de flesta butiker som säljer kontorsmaterial. Vanligen används termopapper på 2 1/4 tum eller 58 mm (standardstorlek).