Konstantberäkning

F1
Vad är konstantberäkning?
S1
Registrera en konstant genom att trycka två gånger på "×", "÷". Indikatorn "K" visas och anger därmed att en konstant används.
Symbolen "K" visar också att konstantlåset används. Observera att det här ger omvänd ordning på de inmatade värdena, om du till exempel matar in 4 ÷÷ 2 blir resultatet 0.5 (dvs. 2 ÷ 4).
 Ett konstantlås kan bidra till att multiplicera och dividera konstanten mot en hel uppsättning siffror. Om beräkningen till exempel är 5×1, 5×2, 5×3, kan du mata in 5 [×] [×] 1 [=] 2 [=] 3 [=] eftersom konstanten är 5.