Varför beräknas inte exponenter/"upphöjt till" på rätt sätt när jag använder [EXP]- eller [×10^x]-knappen?
S2
Knappen [EXP] och [×10^x] används för vetenskaplig notation, inte för att upphöja tal. Det är samma sak som att säga "gånger 10 upphöjt till". Det tal du anger direkt efter knappen är det tal som 10 upphöjs till.
Om du vill upphöja ett tal med ett annat ska du använda knappen [^].
Säg t.ex. att du vill räkna ut 6 upphöjt till 4. Rätt sätt att ange det skulle vara:
[6] [^] [4]
Resultatet blir 1 296.
Om du istället anger [6] [EXP] [4] skulle det tolkas som 6×(10^4), eller 6×10 000, vilket blir 60 000.