fx-ESPLUS-serien/fx-ES-serien

F2
Varför får jag ett helt annat resultat när jag kör en funktionsberäkning jämfört med äldre modeller av räknare från CASIO?
S2

Med en Natural Textbook Display-modell (naturlig läroboksvisning) måste argumentet till en funktion där parenteser ingår följas av en avslutande parentes. Om du inte trycker på [)] efter argumentet så att parentesen stängs kan oönskade värden eller uttryck räknas in som en del av argumentet.

Exempel: (sin30)+15  (vinkel: Deg)
S-V.P.A.M-modell:
[sin] 30 [+] 15 [=]                  resultat: 15.5

fx-ESPLUS-serien/fx-ES-serien:
[sin] 30
[)] [+] 15 [=]             resultat: 15.5
Om du inte trycker på [)] här så som visas nedan beräknas istället sin45.