Støtter ClassWiz utregning med seksagesimalverdi (grader, minutter, sekunder) og klokkeslett (timer, minutter, sekunder)?
A1
Ja. Det er mulig. Det seksagesimale grunntallet er basert på tallet 60. Dette grunntallet brukes til måling av tid og vinkler.
Tidsmålinger (1 time = 60 minutter, 1 minutt = 60 sekunder) Casios vitenskapelige kalkulatorer kan utføre utregninger av både tid og vinkler.

Eksempler:
Konvertere desimalverdien 2,258 til en seksagesimal verdi
Tasteoperasjon:
[2] [.] [2] [5] [8] [=] [ °‘‘‘ ]
Resultat som vises:  2° 15' 28,8'' (2 timer, 15 minutter og 28,8 sekunder)

Utregning av tid med seksagesimale verdier:
5 timer, 34 minutter og 48 sekunder skal adderes med 8 timer, 16 minutter og 51 sekunder.
Tasteoperasjon:
[5] [ °‘‘‘ ] [3] [4] [ °‘‘‘ ] [4] [8] [ °‘‘‘ ] [+] [8] [ °‘‘‘ ] [1] [6] [ °‘‘‘ ] [5] [1] [ °‘‘‘ ] [=]
Resultat som vises:  13° 51' 39" (13 timer, 51 minutter og 39 sekunder)

Resultatet kan konverteres til desimalverdi.
Tasteoperasjon  [ °‘‘‘ ]
Resultat som vises:  13,86083333

Under MathI/DecimalO- og LineI/DecimalO-utregninger vises resultater av seksagesimalinntasting som desimalverdi.
Du kan deretter trykke på [ °‘‘‘ ] for å konvertere til seksagesimalverdi.