Q8
Er det noe jeg bør være klar over når jeg utfører en beregning?
A8
Ja. Husk at beregninger utføres i samsvar med en spesifikk prioritetsrekkefølge for beregninger. Multiplikasjons- og divisjonsoperasjoner utføres for eksempel før addisjons- og subtraksjonsoperasjoner. Hver kalkulatormodell utfører dessuten beregninger i samsvar med en forhåndsinnstilt prioritetsrekkefølge for beregninger. Se den relevante delen i brukerhåndboken for kalkulatoren din for å finne informasjon om prioritetsrekkefølgen for beregninger som den bruker.
(Kapitler: Prioritetsrekkefølge for beregninger)

Eksempel:
-4^2    resultat –16
2+3*4    resultat 14

I det første resultatet er 4 kvadrert, og deretter er resultatet gjort om til en negativ verdi. Dette er fordi potensoperasjonen har høyere prioritet enn minustegnet.
I det andre eksempelet er operasjonen 3*4 utført først, og deretter er resultatet addert med 2.
Dette er fordi multiplikasjon og divisjon har høyere prioritet for beregning enn addisjon og subtraksjon.

Merk
 Uttrykk innesluttet i parenteser har høyeste prioritet. Parenteser kan plasseres inni hverandre. I dette tilfellet har uttrykket i det innerste settet av parenteser høyeste prioritet.

Eksempler:
(-4)^2  resultat 16
(2+3)*4 resultat 20