Q9
Er det mulig å utføre utregninger av komplekse tall spesielt i polar form med vitenskapelige kalkulatorer?
A9
Ja. De aritmetiske operasjonene på komplekse tall kan enkelt håndteres av kalkulatorene.

Disse typene utregninger, som ofte brukes i fysikk og teknikk, er forklart her som et tillegg til kalkulatorhåndboken.

De komplekse tallene kan fremstilles i to forskjellige former:
Rektangulær eller kartesisk form: z = x+iy (I noen notasjoner kan j brukes i stedet for i.)
Polar form eller viserform: z = r∠θ eller z = |z|e^θi. (I noen notasjoner kan φ brukes i stedet for θ.)

Eksempel 1: Konverter det komplekse tallet (z = -4+3i) til polar form.
1. I COMPLEX-modus angir du vinkelenheten til grader (Deg).
  [MODE] [2](COMPLEX)

[SHIFT] [MODE] [3](Deg)

[SHIFT] [MODE] [Down][3](CMPLX) [2](r∠θ )

2. Tast inn de komplekse tallene z=-4+3i.
  [(-)][4][+][3][ENG](i)[=]

Resultatet i polar form:     5∠143.1301024

Eksempel 2: Konverter det komplekse tallet (2∠60
°) til rektangulær form.
  Tast inn de komplekse tallene 2∠60
  [2][SHIFT][(-)](∠)[6][0]
  [SHIFT][2](CMPLX)[4](
->a+bi)[=]
Resultat som vises (Natural Display): 1+√3i
Resultat som vises (linje) :1+1.732050808i