Hva er "NATURAL-V.P.A.M","Natural Display" eller "Natural Textbook Display"?
A2
En vesentlig forskjell mellom kalkulatorene i fx-ESPLUS-serien (fx-ES-serien) og de eldre kalkulatorene er "NATURAL-V.P.A.M","Natural Display" eller "Natural Textbook Display". Disse begrepene viser til evnen kalkulatorene i fx-ESPLUS-serien (fx-ES-serien) har til å vise de matematiske operasjonene og begrepene på en realistisk måte. Hvis du vil taste inn brøker, derivater, integraler og mange andre operasjoner på de andre kalkulatorene, må du merke deg noen ting. Først må du lære deg hvordan du taster inn disse begrepene. Når du har tastet inn begrepet, er displayet som vises, forskjellig fra slik det fremstår i matematikkbøkene. Dette er et stort problem spesielt for yngre elever og nybegynnere. De må venne seg til to forskjellige fremstillinger av den samme operasjonen.
De nye Casio-kalkulatorene i
fx-ESPLUS-serien (fx-ES-serien) kan vise brøkene, derivatene, integralene, summene og andre operasjoner på en lignende måte som i matematikkbøkene. Fordelen er at inntastingsprosedyren er mye enklere, og displayet er klarere.
På de følgende linjene har vi sammenlignet begge typene kalkulatorer på dette punktet. I hvert bilde har vi vist både inntastingen og resultatet for hver operasjon.

Operasjon fx-ES PLUS-serien (fx-ES-serien) Andre kalkulatorer
Brøk
Derivat
Definitiv
integral
Sum