Hvorfor regnes ikke potenser/eksponenter ut korrekt når jeg bruker tasten [EXP]?
A3
Tasten [EXP] brukes til vitenskaplige notasjoner, ikke til å angi potenser. Det er det samme som å si "ganger 10 i ... potens". Tallet som angis umiddelbart etter, er potensen som 10 opphøyes i.
Bruk tasten [^] til å opphøye et tall i en potens.
La oss for eksempel si at du vil opphøye 6 i 4. potens. Den riktige måten å angi dette på, vil være:
[6] [^] [4]
Resultatet blir 1,296.
Hvis du i stedet angir [6] [EXP] [4], blir dette tolket som 6×(10^4), eller 6×10,000, som blir 60,000.