Er det noe jeg må være klar over når jeg utfører beregninger som omfatter trigonometriske funksjoner eller vinkler?
A1
Ja. Kalkulatoren har tre vinkelmoduser, og du må kontrollere at den valgte modusen er riktig for den typen beregning du prøver å utføre. Hvis den ikke er det, må du endre den.

Avgjøre gjeldende vinkelmodusinnstilling

Den gjeldende vinkelmodusinnstillingen er angitt på kalkulatorens display av en av indikatorene som er beskrevet nedenfor.

Degree (grader):
Hvis "D" eller "DEG" vises på displayet, betyr det at den gjeldende vinkelmodusen er Degree (grader).
Én grad 1/360 av omkretsen til en sirkel. Én grad vises som 1゜.

Det følgende viser en beregning som bruker grader.
sin90°= cos 0°=1

Radian (radianer):
Hvis "R" eller "RAD" vises på displayet, betyr det at den gjeldende vinkelmodusen er Radian (radianer).
En radian er 1/2πr av omkretsen til en sirkel. Måling av vinkler ved hjelp av radianer kalles radiansystemet for vinkelmåling.
1 radian = 360゜/(2π)

Det følgende er beregninger som bruker radianer.
sin(π/2) =1  cos (2π)=1

Grad (gradient):
Hvis "G" eller "GRA" vises på displayet, betyr det at den gjeldende vinkelmodusen er Grad (gradienter).
Én gradient 1/400 av omkretsen til en sirkel.

Det følgende er beregninger som bruker gradienter.
sin100 gradienter=cos 400 gradienter=1

Det følgende viser forholdet mellom de tre vinkelmodusene.
90°=π/2 radianer=100 gradienter

Degree (grader) er den opprinnelige standardvinkelmodusen for en standard vitenskapelig kalkulator og en programmerbar vitenskapelig kalkulator.

Endre vinkelmodusen

S-V.P.A.M., V.P.A.M., fx-4800P, fx-5500LA, fx-3650P, fx-3950P osv. :

Trykk på [MODE] for å bla gjennom skjermer på displayet til skjermen for vinkelmodusvalg vises. Tast inn tallet som tilsvarer vinkelmodusen du vil velge.

Andre standard og programmerbare vitenskapelige kalkulatorer enn de som er oppgitt ovenfor:

Trykk på tasten [MODE] i kombinasjon med talltasten som tilsvarer vinkelmodusen du vil velge. Platen nedenfor displayet viser hvilken talltast du må trykke på.