V10
Kan ik tijden berekenen met mijn rekenmachine?
A10
Ja, dat kan. Het sexagesimale grondtal is gebaseerd op het getal 60. Dit grondtal wordt gebruikt voor het meten van tijden en hoeken.
Tijdmetingen (1 uur = 60 minuten, 1 minuut = 60 seconden) Met de wetenschappelijke rekenmachines van Casio kunnen tijden en hoeken worden berekend.

Tijdberekeningen zijn beschikbaar door op [OPTN] te drukken en de functietoetsen [F1]-[F6] te gebruiken om "ANGLE" te selecteren.

De volgende berekeningen zijn berekeningen op rekenmachines uit de fx-CG-serie.
Voorbeelden:
U converteert de decimale waarde 2,258 als volgt naar een sexagesimale waarde
Voer de waarde 2,258 en druk vervolgens op de volgende toetsen:
[OPTN] [F6] [F5](ANGL)[F6]  [F3](>DMS) [EXE]
Weergegeven resultaat: 2°15'28,8" (2 uur, 15 minuten en 28,8 seconden)

Tijdberekening met sexagesimale waarden:
5 uur, 34 minuten en 48 seconden moeten worden opgeteld bij 8 uur, 16 minuten en 51 seconden.
Druk in deze volgorde op de volgende knoppen:
[5]
[OPTN][F6][F5](ANGL)[F4](° ' ")
[3][4]
[F4](° ' ")
[4][8]
[F4](° ' ")
[+]
[8]
[F4](° ' ")
[1][6]
[F4](° ' ")
[5][1]
[F4](° ' ")
[EXE]
Weergegeven resultaat als decimale waarde: 13,86083333

Het resultaat kan worden geconverteerd naar een sexagesimale waarde:
Druk in deze volgorde op de volgende knoppen:
[F5][EXE]
Weergegeven resultaat: 13°51'39" (13 uur, 51 minuten en 39 seconden)