Q8
Hvorfor regnes ikke eksponenter/potenser ut korrekt når jeg bruker [EXP]-eller [×10^x]-tasten?
A8
[EXP] og [×10^x]-tastene brukes til vitenskapelige notasjoner, ikke til å angi potenser. Det er det samme som å si "ganger 10 i ... potens". Tallet som angis umiddelbart etter, er potensen som 10 opphøyes i.
Bruk tasten [^] til å opphøye et tall i en potens.
La oss for eksempel si at du vil opphøye 6 i 4. potens. Den riktige måten å angi dette på, vil være:
[6] [^] [4]
Resultatet blir 1.296.
Hvis du i stedet angir [6] [EXP] [4], blir dette tolket som 6×(10^4), eller 6×10.000, som blir 60.000.