Använda funktioner för QR Code

Din räknare kan visa QR Code-symboler som kan läsas av en smart enhet.

Viktigt!

Åtgärderna i det här avsnittet förutsätter att den smarta enhet som används har en QR Code-läsare som kan läsa flera QR Code-symboler, och att den kan ansluta till nätet.

Om du skannar en QR Code som visas av den här räknaren med en smart enhet så får den smarta enheten åtkomst till CASIO:s webbplats.

Obs!

QR Code visas på displayen när du trycker på (QR) när någon av skärmarna nedan visas.

– HOME-skärmen

– SETTINGS-menyskärmen

– Felskärmar

– Skärmar för beräkningsresultat oavsett läge

– Tabellskärma oavsett läge

Mer information finns på CASIO:s webbplats (https://wes.casio.com).

Visa en QR Code

Exempel: För att visa QR Code för ett beräkningsresultat i räknarens Calculate-läge och skanna den med en smart enhet

1. Gör en beräkning i Calculate-läget.

2. Tryck på (QR) för att visa QR Code.

Siffrorna i displayens nedre högra hörn visar aktuellt QR Code-nummer och totalt antal för QR Code-symboler. För att visa nästa QR Code trycker du på eller .

Obs!

För att gå tillbaka till en tidigare QR Code trycker du på eller så många gånger som behövs för att bläddra framåt tills den visas.

3. Använd en smart enhet för att skanna QR Code på räknarens skärm.

Mer information om hur du skannar en QR Code hittar du i användardokumentationen till den QR Code-kodläsare du använder.

Om du upplever problem med att skanna en QR Code

När QR Code visas ska du använda och för att justera visningskontrasten QR Code. Denna kontrastjustering påverkar endast visning av QR Code.

Viktigt!

Beroende på vilken smart enhet och/eller QR Code-äsare som används kan du få problem med att skanna QR Code-symboler som produceras av den här räknaren.

När QR Code-inställningen i SETTINGS-menyn är Version 3 är de räknarlägen som kan visa QR Code-symbolerna begränsade. Om du försöker visa en QR Code i ett läge som inte har stöd för QR Code-visning så visas meddelandet Not Supported (Version 3). De QR Code som produceras av den här inställningen är dock enklare att skanna med en smart enhet.

Mer information finns på CASIO:s webbplats (https://wes.casio.com).