Konverteringar för Standard och Decimal

Standard är ett format som visar ett beräkningsresultat i ett formulär som innehåller en bråkdel, √  eller π när det är möjligt. Decimal är ett format som visar beräkningsresultatet som ett decimalvärde.

Obs!

Konvertering till Standard-format som inkluderar √  eller π är möjligt när MathI/MathO- eller MathI/DecimalO-inställningen har valts för Input/Output-inställningen i SETTINGS-menyn.

Du kan använda operationen nedan för att konvertera ett beräkningsresultat till Standard- eller Decimal-format.

Exempel: π ÷ 6 = 16 π = 0,5235987756 (Input/Output: MathI/MathO)

• (π)6

• (Välj [Decimal].)

• (Konvertera till ett decimalvärde.)

• (Konverterar till Standard-format.)

Viktigt!

Med vissa beräkningsresultat konverteras inte det visade värdet om du väljer [Standard] på FORMAT-menyn.

För att få ett beräkningsresultat med decimalvärde när MathI/MathO eller LineI/LineO har valts

Tryck på () istället för när du har lagt in en beräkning.