Teknisk notation

Du kan konvertera exponentdelen av ett visat beräkningsresultat till en effekt på tio som är en multipel av 3 och visar resultatet.

Exempel: Omvandla värdet 1234 till en teknisk notation, flytta decimaltecknet till höger och sedan till vänster.

1. Mata in 1234 och tryck sedan på .

2. Utför operationen nedan för att gå in läget för konvertering till teknisk notation.

• – [ENG Notation]

När du öppnar läget för konvertering till teknisk notation konverteras beräkningsresultatet till en teknisk notation och då visas till höger.

I läget för konvertering till teknisk notation kan du använda och för att flytta mantissans decimalpunkt.

3. Om du vill avsluta detta konverteringsläge trycker du på .

Då avslutas läget för konvertering till teknisk notation och försvinner från skärmen.

Du kan också avsluta läget för konvertering till teknisk notation genom att trycka på eller .

Obs!

Normala beräkningar är inte möjliga i läget för teknisk notation. Om du vill starta en ny beräkning avslutar du läget för konvertering till teknisk notation.