Bruke FORMAT-menyen

Du kan bruke FORMAT-menyen som vises når du trykker på , for å konvertere et utregningsresultat som vises, til forskjellige format.

FORMAT-menyliste

Dette menyelementet: Konverterer til dette formatet:
Standard Standard (inkluderer formatene brøk π, √ .)
Decimal Desimal
Prime Factor Faktorisering av primtall
Rectangular Coord Rettvinklede koordinater
Polar Coord Polarkoordinater
Improper Fraction Uekte brøk
Mixed Fraction Blandet brøk
ENG Notation Ingeniørnotasjon (a×10n-format, n = eksponent som kan deles på 3)
Sexagesimal Grader, minutter, sekunder (seksagesimal)

Merk

Menyelementet som vises når du trykker på , er avhengig av utregningsresultatet som vises. Hvis et utregningsresultat som ikke kan konverteres vises, vises ikke menyen når du trykker på .

Eksempeloperasjon for konvertering

Eksempel: 3 ÷ 2 = 32 = 1,5 = 1 12

I dette eksemplet konverterer vi et utregningsresultat som vises som en uekte brøk til en desimalverdi og deretter til en blandet brøk. Til slutt avbryter vi konverteringen og går tilbake til det opprinnelige utregningsresultatet.
(Input/Output: MathI/MathO, Fraction Result: Improp Fraction)

1. Utfør utregningen 3 ÷ 2.

• 32

2. For å konvertere utregningsresultatet til en desimalverdi trykker du på , velger [Decimal], og trykker deretter på .

3. For å konvertere utregningsresultatet til en blandet brøk trykker du på , velger [Mixed Fraction], og trykker deretter på .

4. Trykk på for å avbryte konvertering.

Dette viser det opprinnelige utregningsresultatet fra trinn 1.