Ingeniørnotasjon

Du kan konvertere eksponentdelen at verdien i et utregningsresultat som vises, til en verdi med tierpotens som er en multiplum av 3, og viser resultatet.

Eksempel: Transformer verdien 1234 til ingeniørnotasjon og beveg desimaltegnet til høyre og så til venstre.

1. Sett inn 1234, og trykk deretter på .

2. Utfør operasjonen nedenfor for å starte ENG-konverteringsmodus.

• – [ENG Notation]

Når du starter ENG-konverteringsmodus, konverteres utregningsresultatet til ingeniørnotasjon og fører til at vises til høyre.

I ENG-konverteringsmodus kan du bruke og for å flytte desimalpunktet til mantissen.

3. For å avslutte ENG-konverteringsmodus trykker du på .

Dette avslutter ENG-konverteringsmodus og fører til at forsvinner fra skjermen.

Du kan også avslutte ENG-konverteringsmodus ved å trykke på eller .

Merk

Vanlige utregninger er ikke mulig i ENG-konverteringsmodus. For å starte en ny utregning, avslutter du ENG-konverteringsmodus.

Ingeniørnotasjon kan også vises med ingeniørsymboler. Les «Ingeniørsymboler» for mer informasjon.