Laskutoimitusten suoritusjärjestys

Laskin suorittaa laskutoimitukset sen järjestelmään ohjelmoidussa suoritusjärjestyksessä.

Kun kahden lausekkeen prioriteetti on sama, laskenta suoritetaan vasemmalta oikealle.

1 Sulkeissa oleva yhtälö: Pol(x, y), Rec(r, θ), RanInt#(a, b)* (*vain fx-220 PLUS)
2 Tyypin A funktiot: Näissä funktioissa arvo syötetään ennen funktiopainikkeen painamista. (x3, x2, x-1, x!, ° ’ ”, xˆ, xˆ1, xˆ2, yˆ, °, r, g)
3 Potenssit ja juuret: xy, x
4 Murtoluvut
5 Piin (π) epäsuora tulo, e (luonnollisen logaritmin kantaluku), muistin nimi tai muuttujan nimi: 2π, 3e, 5A, πA jne.
6 Tyypin B funktiot: Näissä funktioissa funktiopainiketta painetaan ennen arvon syöttämistä. (√ , 3 , log, ln, ex, 10x, sin, cos, tan, sin-1, cos-1, tan-1, sinh, cosh, tanh, sinh-1, cosh-1, tanh-1, (-))
7 Tyypin B funktioiden epäsuora tulo: 2√3, Alog2 jne.
8 Permutaatio (nPr) ja kombinaatio (nCr)
9 Kertolasku, jakolasku (×, ÷)
10 Yhteenlasku, vähennyslasku (+, -)

Miinusmerkkiä (-) käsitellään tyypin B funktiona, joten erityistä tarkkuutta vaaditaan, kun lasku sisältää korkean prioriteetin tyypin A funktion tai potenssi- tai juurilaskuja.

Esimerkki: (-2)4 = 16; -24 = -16